Rubriker är det ju ändå ingen som läser.

Så varför ha dem?


Jag tänker nu gå igenom en väldigt förvirrad dag i Johannas liv, så försök häng med.

Den började med att jag vaknade INNAN min telefon ringde. Tillochmed innan mamma kom in och sa till.
Sminkar mig, borstar tänderna och äter ingen frukost. Sen ska jag ta ett av mina kära tuggummin och fick upp ett med Fruktsmak från mitt paket med Peppermint-smak!! Det fanns två kvar så jag tänkte att jag kunde ta båda två. Det andra jag tog var givetvis vanligt. Det skulle jag inte gjort. Fruktsmak och peppermint är inte gott tillsammans...

Sen när jag skulle åka till skolan kom jag på att jag skulle ta ut pengar så jag kunde betala kryssningen, men här kommer en oväntad tvist; Sol&Motion har dragit mina kryssningspengar!  What to do?  JO, som lösning på alla problem ringde jag min kära syster och väckte henne klockan tio på förmiddagen i strålande solsken och bad om pengar. I gengäld skulle jag sätta över 500 kr imorn.

Sen bar det av till skolan efter att ha ringt henne. Det tog väl en tjugo minuter max.
Efter att ha tillbringat 20 minuter i skolan ska jag til haga för att betala kryssningen. När jag kom dit träffar jag Pao och med gemensamma krafter söker vi efter de man ska betala till. Men utan framgång.
Vi beger oss till spårvagnarna och säger hej då. Genom att åka till haga på min lunchrast blir det klart ingen lunch.

Kommer till skolan igen, har psykologi och samhäll. Normalt sett slutar vi egentligen efter den lektionen men eftersom Johanna är värdelös i skolan har hon ett restprov i svenskan. Så hon försöker läsa igenom alla femtielva sidor man ska läsa. Det gick inte så jag gjorde provet, troligtvis ännu ett ig, och satte mig med mediaboken.
Jag hade nämligen ett prov Till klockan fem, ( Vid denna tidpunkt var klockan 15,20), så jag har gott om tid att läsa in 40 sidor på om tidningarnas historia och stadgar.  Jag har ju läst intressantare saker. Typ hur man installerar en stereo. 
Provet börjar, Johanna är förvirrad och yrar som vanligt på prov. 

Går från skolan vid 17,20 och är ärrad för livet. 
Jag kommer hem och blir till min fullständiga lycka medveten om maten som står på bordet när jag kommer hem! 
Ugnsgratinerad kyckling med ris och en mumsig sås som mamma vispat ihop!
Jag hade nämligen inte ätit en matbit på heeela dan. Bara druckit en sketen mugg vatten under mitt besök på haga. 

Hela historian slutar med att jag sitter vid min dator och återberättar allt ointressant stoff. 

Men det har iallafall vart en underbart solig dag :D

 
image14

!!!!

Så dum så dum så dum! Dum dum dum dum dum!
Helt otroligt, NÄR ska jag lära mig att knipa käft eller vrida på sanningen?!
Usch, varför ska man vara ärlig när det ändå slutar med att folk blir sura på en eller sårade?
OOH

Lär mig fjäska.

Studentkryssningen är jag anmäld till. Utom ett litet problem; nämligen det att jag egentligen inte har pengar till den. Så nu behöver jag lite hjälp från inbitna jag-fjäskar-för-mina-föräldrar-för-pengar-människor.
Finns du därute, du som är just Den jag letar efter? :)  jag måste fjäska ur mina mamma och möjligen pappa ca minst 600 kr, och det kommer INTE bli lätt kan jag säga. Jag säger bara; cykla till skolan hädanefter och myyyycket hushållsarbete. Oj oj oj.
Men, som man bäddar får man ligga, och om inte jag kommer på ett sätt att betala kommer jag få ligga i min egen säng den 30-31 mars. Det värsta är att studiebidraget kommer den 31 mars, givetvis! Och då är allt det roliga slut. Plus att man inte kommer åt pengarna. 

Sen har vi problemet med balen också, och frågorna är många;
Ska jag gå? Ska jag inte gå? Kommer jag ha råd? Kommer jag någonsin bli fri mina hushållssysslor? Hur mycket kommer jag gå ner i vikt genom att inte ha ett busskort?

Ytterligare problem; studentveckan och studentklänning, studentmössan med olika saker till.
Allt detta kommer bli Johannas dyraste historia någonsin.
Någon som utöver fjäsk tjänster söker arbetare? Jag tar allt, gruvarbete, gravgrävare, soprensare, barnpassare, Allt!


And let me round this extremely uplifting blogentry up with; Det är loov!

Givetvis, jag förstår, det är Helt okej..

Sjääälvklart förstår jag att du inte kan följa med när du inte har några pengar, TROTS att det faktiskt var DU om frågade om vi skulle ut från första början. :)
Det är HELT okej.
Bara tanken på att du kanske skulle ha offrat dig värmer mig ända in i märgen. Att du Kanske kunde ha offrat nån femtilapp...

Alla singlars dag.

Alla hjärtans dag är inte till för de som är ihop med någon för att känna sig speciella. 
Alla hjärtans dag är till för alla singlar så de kan känna hur ensamma och patetiska de är.  
Man får alla erbjudanden som rör den Dagen, men man tycker inte att man kan nappa på det. Och varför inte?
Jo, därför att det känns hemskt att veta att det finns så många därute som ger varandra någonting just denna dag i ära. Men för att vara helt ärlig är det mer romantiskt att göra en överrasknings middag när det inte är Alla hjärtans dag. För det känns krystat just då.
Men jag tycker man ska införa Alla singlars dag!



För övrigt var det inte så himla intressant på konstutställningen. Guidens byxor satt för högt uppdragna (Urk), han pratade segt och tittade inte på publiken (oss). Det enda intressanta var väl om den där tavlan med hästen och tämjaren och konstnären som var homo.

Sen gick vi tillbaka till skolan och jag betalade anmälningsavgiften till Studentkryssningen!!
I've reached the point of no return :D Ska dela en B-hytt med Kim, Sara och Karin.
Kim lever La dolce vita på båten :D
Sen gick vi och åt och de pratade matte C. Men vad jag egentligen hörde var; Bla bla bla, Y, bla blabla, upphöjt till två, blablabla X. Så det var ett annat språk ändå.



image13

Spritt i kroppen.

Det har vart en solig dag och jag har haft en sprittlande känsla i magen hela dagen tack vare det. Det värmer på insidan när jag känner solens strålar mot min kind när jag är ute med hundarna.

Vårkänslor, semlor och känna att man kan slappna av.
Det enda som egentligen fattas är ju att känna att någon tycker om en så man får en alldeles ny sprittlande känsla i magen och ett nytt hopp som forsar upp till kinderna som blir rosa när jag tänker på denna någon. Att jag börjar le vid tanken på honom. Är det en genuin tanke eller är det de ökända vårkänslorna som spökar? Det är möjligtvis en blandning. 

image12


Solen kittlar mina händer, ben och ögon. Luften doftar hav. Brisen är ljum och jag är glad.


RSS 2.0